Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 0
Recept: 798 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 20%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (10 min )
- Skala och finhacka rödlök. Hacka dill.
- Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå kallt innan servering.
Kockens kommentar
Kall romsås passar utmärkt till fiskrätter, bakad potatis och som dipsås.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)