Enkel slottssås med ansjovis
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 167
            Kcal / portion: 183
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 730 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vinsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Häll portvin, sherry, fond och soja i en kastrull och låt småkoka i cirka 5 minuter.
 - Mosa ansjovisfiléer och vispa ner dem tillsammans med grädde i såsen. Låt småkoka i ytterligare 3 minuter.
 - Smaka av med peppar. För tjockare sås, vispa ner en lite matlagningsmjöl. Låt koka i 3 minuter.
 
Kockens kommentar
Såsen passar bra till kötträtter.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)