
Enkel slottssås med ansjovis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 183

GBR (GI) / port: 0
Recept: 730 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vinsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Häll portvin, sherry, fond och soja i en kastrull och låt småkoka i cirka 5 minuter.
- Mosa ansjovisfiléer och vispa ner dem tillsammans med grädde i såsen. Låt småkoka i ytterligare 3 minuter.
- Smaka av med peppar. För tjockare sås, vispa ner en lite matlagningsmjöl. Låt koka i 3 minuter.
Kockens kommentar
Såsen passar bra till kötträtter.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)