Enkel slottssås med ansjovis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Om vinsåser >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel slottssås med ansjovis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 183

GBR (GI) / port: 0

Recept: 730 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 11%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 109 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vinsåser > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Häll portvin, sherry, fond och soja i en kastrull och låt småkoka i cirka 5 minuter.
  2. Mosa ansjovisfiléer och vispa ner dem tillsammans med grädde i såsen. Låt småkoka i ytterligare 3 minuter.
  3. Smaka av med peppar. För tjockare sås, vispa ner en lite matlagningsmjöl. Låt koka i 3 minuter.


Kockens kommentar

Såsen passar bra till kötträtter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem