Sofias gräddiga laxsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillval:

 

Creme fraiche

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sofias gräddiga laxsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 750

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3000 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 615 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillval:

Creme fraiche 4.0 msk Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (45 min )

  1. Skala och hacka lök. Skala potatis och skär i bitar. Hacka persilja, timjan och dill. Rensa och skär laxen i tärningar (3x3 cm)
  2. Fräs löken mjuk i matfett i en stor kastrull några minuter utan att bränna.
  3. Tillsätt vatten+fond, vin, potatis och hälften av timjan och persilja. Salta och peppra. Låt småkoka i cirka 15 minuter.
  4. Passera soppan genom en trådsil. Häll tillbaka spadet i kastrullen och sänk till låg värme. Vispa ner äggulor och grädde.
  5. Lägg i laxbitarna strax innan servering. Tillsätt dill, resterande persilja och timjan. Servera.

Kockens kommentar

Som extra kan man servera soppan med en klick crème fraiche.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem