
Sofias gräddiga laxsoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 750

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3000 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Skala och hacka lök. Skala potatis och skär i bitar. Hacka persilja, timjan och dill. Rensa och skär laxen i tärningar (3x3 cm)
- Fräs löken mjuk i matfett i en stor kastrull några minuter utan att bränna.
- Tillsätt vatten+fond, vin, potatis och hälften av timjan och persilja. Salta och peppra. Låt småkoka i cirka 15 minuter.
- Passera soppan genom en trådsil. Häll tillbaka spadet i kastrullen och sänk till låg värme. Vispa ner äggulor och grädde.
- Lägg i laxbitarna strax innan servering. Tillsätt dill, resterande persilja och timjan. Servera.
Kockens kommentar
Som extra kan man servera soppan med en klick crème fraiche.