Tacos med ankbröst och svart böndip
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas tacos >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tacos med ankbröst och svart böndip

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 1070

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4279 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 14%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 544 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas tacos > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Ankbröst: Stek ankbrösten i matfett på hög värme i en stekpanna tills ytan fått fin färg, cirka 5 minuter på fettsidan och 3 minuter på köttsidan. Salta och peppra. Sätt in en stektermometer långt in i mittten av köttet. Sätt in i ugnen i cirka 1 timme till kärntemperatur 58°C.
  3. Tillbehör: Skala och skär mango i tärningar. Tärna tomater. Skala och hacka lök. Mosa svarta bönor. Lägg i skålar. Lägg också i skål chili tomatsås eller annan stark chilisås. Skiva ankbrösten på längden när den är klar.
  4. Värm tacoskalen i ugnen de sista 5 minutrarna.
  5. Servera: Låt gästerna servera sig själva.

Kockens kommentar

Tacos är en mexikansk maträtt spridd över världen. Består av nybakad tortilla (majsbröd), fylld med allehanda tillbehör. Kan också vara rostade vikta tortillabröd (som här), vilket vi svenskar mest förknippar med taco, eller rostade så kallade "nachochips". Läs mer > Så lagas tacos.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem