
Taco med köttfärs i tacoskal
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2739 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Bryn köttfärsen i matfettet på medelhög värme. Fördela färsen med en trägaffel.
- Tillsätt kryddmix och vatten. Låt koka utan lock 5-10 minuter, tills vätskan har kokat in.
- Värm upp tacoskalen i ugn cirka 3 minuter.
- Hacka grönsakerna. Fyll tacoskalen med grönsaker, ost, köttfärs och het jalapeno.
Toppa med créme fraiche och medelstark tacosås. - Lägg upp på tallrik.
Kockens kommentar
Mexikansk tacos består av nybakad tortilla (majsbröd), fylld med allehanda tillbehör. Kan också vara rostade vikta tortillabröd (som här), vilket vi svenskar mest förknippar med taco, eller rostade så kallade "nachochips". Läs mer > Så lagas tacos.
Tortilla = mjuka tunna majs- eller vetepannkakor.
Tacoskal = Hårda vikta rostade tunna majsbröd.
Nacho = Hårda tortillachips.