
Rådjur med moscylinder och mögelost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 603

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2413 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Matcylinder (6cm bred) > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Låt köttet helst bli rumsvarmt (cirka 17°C). Det tar ungefär 4 timmar per kilo kött. Beräkna närmare 1 timme längre tillagningstid om kylskåpskallt. Läs mer > Om rumstemperering.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Kött: Putsa filén fri från hinnor. Klappa in salt och pepparblandning i köttet. Lägg filén i en ugnsfast form och stick in en köttermometer. Sätt in i ugn till kärntemperatur 60°C (läs mer > Om innertemperaturer) i cirka en halvtimme. Tag ut och låt vila minst 20 minuter utan att täcka över.
- Potatis: Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med potatisstöt eller i mixer. Blanda i smör, salta och peppra. Späd med mjölk till lagom konsistens, som skall vara ganska fast för stabil cylinderform.
- Koka bönorna i lättsaltat vatten några minuter.
- Sås: Häll konjak, vatten+fond och lite steksky från köttet i en kastrull. Låt småkoka i cirka 5 minuter. Smaksätt med soja och kryddor.
- Uppläggning: Fyll en ringform med mos och tryck ut en moscylinder på varje tallrik. Dekorera med sockerbönorna ovanpå. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg vid sidan om tillsammans med sås och en bit ost.
Kockens kommentar
Läs mer om tillagning rådjur, se > Så lagas rådjursstek.