Rådjur med moscylinder och mögelost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas rådjursstek >

 

 

Matcylinder (6cm bred) >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rådjur med moscylinder och mögelost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 603

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2413 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 499 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas rådjursstek > %

Matcylinder (6cm bred) > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Låt köttet helst bli rumsvarmt (cirka 17°C). Det tar ungefär 4 timmar per kilo kött. Beräkna närmare 1 timme längre tillagningstid om kylskåpskallt. Läs mer > Om rumstemperering.
  2.  Sätt ugnen på 180°C.
  3. Kött: Putsa filén fri från hinnor. Klappa in salt och pepparblandning i köttet. Lägg filén i en ugnsfast form och stick in en köttermometer. Sätt in i ugn till kärntemperatur 60°C (läs mer > Om inner­temperaturer) i cirka en halvtimme. Tag ut och låt vila minst 20 minuter utan att täcka över.
  4. Potatis: Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med potatisstöt eller i mixer. Blanda i smör, salta och peppra. Späd med mjölk till lagom konsistens, som skall vara ganska fast för stabil cylinderform.
  5. Koka bönorna i lättsaltat vatten några minuter.
  6. Sås: Häll konjak, vatten+fond och lite steksky från köttet i en kastrull. Låt småkoka i cirka 5 minuter. Smaksätt med soja och kryddor.
  7. Uppläggning: Fyll en ringform med mos och tryck ut en moscylinder på varje tallrik. Dekorera med sockerbönorna ovanpå. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg vid sidan om tillsammans med sås och en bit ost.

Kockens kommentar

Läs mer om tillagning rådjur, se > Så lagas rådjursstek.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem