Blancherade rädisor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blancherade rädisor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 25

Kcal / portion: 28

GBR (GI) / port: 1

Recept: 112 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 114 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Skala och hacka lök. Skiva salladslök.
  2. Fräs spenat, lök och salladslök i olivolja på medelvärme i cirka 2 minuter utan att de tar färg. Häll på lite vatten och riv över muskot. Tillsätt även en klick smör.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tag sedan av från plattan. Lägg i rädisorna och låt dem ligga i kastrullen i 5 minuter.
  4. Tag upp rädisorna från kastrullen.
    Lägg dem och spenatblandningen på en tallrik och strö över havssalt.

Kockens kommentar

Blanchera = koka kort tid, eller egentligen att lägga varan i kallt vatten som kokas upp, varefter varan tas ur. Förvälla är ett annat ord för att koka något mycket hastigt, men då lägger man varan i kokande vatten.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem