
Blancherade rädisor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 25

Kcal / portion: 28

GBR (GI) / port: 1
Recept: 112 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Skala och hacka lök. Skiva salladslök.
- Fräs spenat, lök och salladslök i olivolja på medelvärme i cirka 2 minuter utan att de tar färg. Häll på lite vatten och riv över muskot. Tillsätt även en klick smör.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tag sedan av från plattan. Lägg i rädisorna och låt dem ligga i kastrullen i 5 minuter.
- Tag upp rädisorna från kastrullen.
Lägg dem och spenatblandningen på en tallrik och strö över havssalt.
Kockens kommentar
Blanchera = koka kort tid, eller egentligen att lägga varan i kallt vatten som kokas upp, varefter varan tas ur. Förvälla är ett annat ord för att koka något mycket hastigt, men då lägger man varan i kokande vatten.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)