
Apelsinkokta karotter (morötter)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 87

GBR (GI) / port: 1
Recept: 348 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 12%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skala karotterna.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs karotterna på medelvärme utan att de tar färg.
- Tillsätt apelsinsaft och lite vatten. Låt koka på medellåg värme i cirka 10 minuter.
- Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt småkoka ytterligare någon minut.
- Strö gärna över lite salt innan servering.
Kockens kommentar
Karott är en kort, rundad morotssort med varierande färg (violettrött, mörkrött, blekorange, eller gulvit). Smaken liknande vanliga morötter. Klicka på ingrediensen för mer information.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)