
Bakad potatis med parmesan
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 21
Recept: 2483 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 11%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt på ugnen på 225°C.
- Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
- Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
- Riv parmesanost och blanda med créme fraiche.
- Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick, parmesanblandningen och toppa med lite timjansblad.
Kockens kommentar
Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.