
Bakad potatis med gräslök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 579

GBR (GI) / port: 22
Recept: 2316 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Gräslök finhackad 4.0 msk 0%
Svartpeppar 1.0 tsk 0%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt på ugnen på 225°C.
- Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
- Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
- Blanda créme fraiche med kryddor och hackad gräslök Spara lite gräslök till garnering.
- Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick och gräslöksblandningen.
Kockens kommentar
Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.