
Bakad potatis med skinkröra dijon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 659

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2636 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Senap fransk osötad 3.0 msk 2%
Kapris 2.0 msk 0%
Skinka rökt skivad 200.0 gram 10%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt på ugnen på 225°C.
- Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
- Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
- Hacka skinkan i småbitar. Blanda sedan alla fyllningsingredienser i en skål.
- Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick och häll på skinkröran.
Alternativ: Ta ut all potatis med en sked, utan att förstöra skalet. Mosa potatisen och blanda med skinkröran. Lägg tillbaka.
Kockens kommentar
Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.