Bakad potatis med skinkröra dijon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Senap fransk osötad

3.0 

msk

Kapris

2.0 

msk

Skinka rökt skivad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bakad potatis med skinkröra dijon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 659

GBR (GI) / port: 18

Recept: 2636 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 417 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Senap fransk osötad 3.0 msk 2%

Kapris 2.0 msk 0%

Skinka rökt skivad 200.0 gram 10%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
  3. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
  4. Hacka skinkan i småbitar. Blanda sedan alla fyllningsingredienser i en skål.
  5. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick och häll på skinkröran.

Alternativ: Ta ut all potatis med en sked, utan att förstöra skalet. Mosa potatisen och blanda med skinkröran. Lägg tillbaka.

Kockens kommentar

Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem