
Sesamcarpaccio (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1000 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 14%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Skär köttet i tunna skivor och banka sedan ut dem ytterligare.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek sesamfröna hastigt (cirka 1 minut) tills de blir mörka men ej brända.
- Häll sesamfröna och stekskyn över hälften av oxfiléskivorna och gör rosetter eller rosor av resten av oxfiléskivorna och lägg ovanpå. Toppa med nymalen svartpeppar och grovt salt. Servera.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)