Kålruletter, norska kåldolmar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om dolmar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kålruletter, norska kåldolmar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 982

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3926 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 760 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om dolmar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Lätta av kålblad från huvudet. Koka dem i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Alternativt koka hela kålhuvudet, vilket gör det lättare att få av bladen utan att bryta dem.
  2. Sätt ugnen på 160°C.
  3. Skala och koka pottis i lättsaltat vatten.
  4. Blanda färs med mjölk, potatismjöl, salt och muskot. Lägg en stor matsked smet på varje blad och vik ihop till små paket och fäst med en tandpetare.
  5. Lägg ruletterna i en smord ugnsfast form med hög kant eller i en gryta. Fyll på med kokande vatten. Tillaga i ugn i cirka 30 minuter.
  6. Sås: Smält smör i en stekpanna och vispa ner mjöl. Tillsätt kalvfond, vatten, grädde och soja. Låt såsen koka på medellåg värme i cirka 3 minuter, tills lätt simmig. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Alternativ

Kåldolmar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem