Kålruletter, norska kåldolmar
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 129
            Kcal / portion: 982
            GBR (GI) / port: 9
Recept: 3926 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Lätta av kålblad från huvudet. Koka dem i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Alternativt koka hela kålhuvudet, vilket gör det lättare att få av bladen utan att bryta dem.
 - Sätt ugnen på 160°C.
 - Skala och koka pottis i lättsaltat vatten.
 - Blanda färs med mjölk, potatismjöl, salt och muskot. Lägg en stor matsked smet på varje blad och vik ihop till små paket och fäst med en tandpetare. 
 - Lägg ruletterna i en smord ugnsfast form med hög kant eller i en gryta. Fyll på med kokande vatten. Tillaga i ugn i cirka 30 minuter.
 - Sås: Smält smör i en stekpanna och vispa ner mjöl. Tillsätt kalvfond, vatten, grädde och soja. Låt såsen koka på medellåg värme i cirka 3 minuter, tills lätt simmig. Smaka av med salt och peppar.