Havsbondens soppa (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så öppnas ostron >

 

 

Så lagas ostron >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Havsbondens soppa (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 921

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3685 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 23%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 346 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så öppnas ostron > Äts ej

Så lagas ostron > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Lägg i hummerfond, smör, kajennpeppar paprikapulver och worcestershiresås i en kastrull. Vispa samman. Värm upp till medelvärme.
  2. Lägg i ostronen. Vänta i cirka 20 sekunder och tillsätt sedan grädde, vin och chilisås i kastrullen. Låt soppan bli varm (koka ej). Smaka av med salt om det behövs.
  3. Rosta brödskivorna. Fiska upp ostron ur soppan och lägg på brödskivorna, som läggs i soppan eller vid sidan om.

Kockens kommentar

Ostron odlas kommersiellt och ostronodlare kallar sig träffande för "havets bönder".  Odlingarna som kallas för parker, ligger på grunt vatten i skyddade områden. Så till exempel i Frankrikes största odlingsområde Arcachon, som är en stor havsvik av Atlanten. Läs mer, klicka på ingrediens > Ostron.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem