
Havsbondens soppa (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 921

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3685 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 23%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så öppnas ostron > Äts ej
Så lagas ostron > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Lägg i hummerfond, smör, kajennpeppar paprikapulver och worcestershiresås i en kastrull. Vispa samman. Värm upp till medelvärme.
- Lägg i ostronen. Vänta i cirka 20 sekunder och tillsätt sedan grädde, vin och chilisås i kastrullen. Låt soppan bli varm (koka ej). Smaka av med salt om det behövs.
- Rosta brödskivorna. Fiska upp ostron ur soppan och lägg på brödskivorna, som läggs i soppan eller vid sidan om.
Kockens kommentar
Ostron odlas kommersiellt och ostronodlare kallar sig träffande för "havets bönder". Odlingarna som kallas för parker, ligger på grunt vatten i skyddade områden. Så till exempel i Frankrikes största odlingsområde Arcachon, som är en stor havsvik av Atlanten. Läs mer, klicka på ingrediens > Ostron.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)