Blomkålspaté (tillbehör)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 79
            Kcal / portion: 191
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 763 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om paté > Äts ej
Så kokas grönsaker > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Dela blomkålen i buketter och skär stocken i bitar. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. 
 - Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 
 - Sätt ugnen på 150ºC.
 - Kör blomkål, äggvita, vispgrädde, salt, peppar och gelatinblad i en matberedare till jämn smet. 
 - Smöra ugnsfasta portionsringar och ställ dem på en ugnsplåt med hög kant. Fyll ringarna med smet. Fyll plåten med vatten. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
 - Ta ut och låt svalna. Ställ in formarna i kylskåp 30 minuter eller mer för att stelna.
 - Ta ut och lägg upp på tallrikar. Garnera gärna med en kvist rosmarin.
 
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)