
Blomkålspaté (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 1
Recept: 763 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om paté > Äts ej
Så kokas grönsaker > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Dela blomkålen i buketter och skär stocken i bitar. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Kör blomkål, äggvita, vispgrädde, salt, peppar och gelatinblad i en matberedare till jämn smet.
- Smöra ugnsfasta portionsringar och ställ dem på en ugnsplåt med hög kant. Fyll ringarna med smet. Fyll plåten med vatten. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
- Ta ut och låt svalna. Ställ in formarna i kylskåp 30 minuter eller mer för att stelna.
- Ta ut och lägg upp på tallrikar. Garnera gärna med en kvist rosmarin.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)