Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Vit sparris färsk

16.0 

styck

Långkornigt ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 864

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 662 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Vit sparris färsk 16.0 styck 9%

Långkornigt ris 3.0 dl 26%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala sparrisen med potatisskalare. Allt yttre hårt skal skall bort. Skala inte knoppen. Lägg i en kastrull med vatten. Koka upp och låt småkoka i 15-30 minuter beroende på tjocklek. Koka tjocka längre än smala.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Hetta upp smör i panna på hög värme. Stek hönsbrösten hastigt på var sida, så att de får lite färg. Krydda.
  5. Lägg över köttet i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 10 minuter. Tag ut köttet och låt det vila en stund. Stekskyn sparas till såsen.
  6. Sås: Koka upp whiskey, grädde, fond, steksky och kryddor och låt sedan sjuda i några minuter på låg värme. Tillsätt majsmjöl om en tjockare sås önskas.

Kockens kommentar

Försök att få jämntjocka sparrisar. Sparrisen skall vara lätt böjlig, men fortfarande fast (al dente) när kokt. Stick en gaffel i bakänden och håll sparrisen vinkelrätt ut från gaffeln. Den skall då böja sig lätt nedåt. Faller den rakt ner är den överkokt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem