Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om pastaplattor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Marsala mafaldine, pasta i marsalasås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 22

Recept: 2485 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 416 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om pastaplattor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skär fänkålen i skivor. Strimla skinkan.
  2. Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och fräs kålen mjuk i ca 5 minuter. Tillsätt marsalavin och reducera (koka ner) till halva mängden.
  3. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackning. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka i kastrullen och håll den varm.
  4. Tillsätt grädde och skinka till marsalasåsen. Småkoka på låg värme i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp pasta på varm tallrik och häll över såsen.

Kockens kommentar

Marsala är ett starkvin uppkallat efter hamnstaden Marsala på västra Sicilien. Vinet skapades i slutet av 1700-talet av engelsmän, som hällde druvsprit i det lokala vinet för att det skulle tåla de långa sjöresorna. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Mafalde ("princesspasta") är veckade/vågiga pastaremsor. Mafaldine är mindre sådana. Namngivet efter prinsessan Mafalda av Savoyen (1902-1944), dotter till Italiens sista kung Victor Emmanuel III. Läs mer > Om pastaplattor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem