
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 22
Recept: 2485 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om pastaplattor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skär fänkålen i skivor. Strimla skinkan.
- Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och fräs kålen mjuk i ca 5 minuter. Tillsätt marsalavin och reducera (koka ner) till halva mängden.
- Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackning. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka i kastrullen och håll den varm.
- Tillsätt grädde och skinka till marsalasåsen. Småkoka på låg värme i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp pasta på varm tallrik och häll över såsen.
Kockens kommentar
Marsala är ett starkvin uppkallat efter hamnstaden Marsala på västra Sicilien. Vinet skapades i slutet av 1700-talet av engelsmän, som hällde druvsprit i det lokala vinet för att det skulle tåla de långa sjöresorna. Läs mer > Klicka på ingrediensen.
Mafalde ("princesspasta") är veckade/vågiga pastaremsor. Mafaldine är mindre sådana. Namngivet efter prinsessan Mafalda av Savoyen (1902-1944), dotter till Italiens sista kung Victor Emmanuel III. Läs mer > Om pastaplattor.