
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 18
Recept: 1775 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skiva svamp, grovhacka lök och finhacka vitlök. Skär burktomaten i mindre bitar.
- Hetta upp olja i kastrull på medelvärme. Fräs lök och vitlök mjuk i cirka 3 minuter. Tillsätt tomater med spad och svamp. Låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 15 minuter under lock.
- Koka samtidigt pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka i kastrull och håll den varm.
- Lägg upp pastan på fat och skeda över såsen. Riv över färsk parmesanost, klipp över persilja.
Kockens kommentar
Boscaiola = skogvaktare, det vill säga pasta på skogvaktarens vis.