
Insalata di pollo - kycklingsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 635

GBR (GI) / port: 23
Recept: 2539 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Kärna ur tomaterna och skiva. Riv citronskal (det gula, ej vitt kött). Pressa citronsaft i en kopp. Skala och finhacka vitlök. Hacka basilika. Skiva oliver. Blanda med oregano och olja i en skål. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag. Lägg tillbaka i kastrull och håll den varm.
- Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Hetta upp olja i en panna på medelhög värme och stek kyckling cirka 4 minuter. Låt rinna av på papper.
- Vänd ner kyckling och tomatröra i pastan. Blanda med mache- eller annan sallat.
Kockens kommentar
Varma/ljumma sallader fungerar utmärkt som lätt måltid, som förrätt eller på buffébordet. Om rätten serveras kall, tillsätt i så fall salladen efter det att övriga ingredienser kallnat.