
Crêpes med frukt och nötfyllning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2407 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Smet: Blanda vetemjöl, salt och hälften av mjölken i en skål. Vispa smeten jämn och tillsätt sedan resten av mjölken och äggen. Smält matfettet och vispa ner det i smeten. Låt gärna vila kallt en stund.
- Fyllning: Blanda hackade nötter, keso och apelsin- och kiwibitar i en skål.
- Grädda: Stek på medelhög värme. Beräkna cirka 1 dl smet till en crêpe. När smeten stelnar så är det dags att vända sida på crêpen.
- Servera: Fyll crêpsen med blandningen och pudra sedan över florsocker. Serveras varm.