
Pa amb tomāquet, tomat- och vitlöksbröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 11
Recept: 553 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Rosta brödskivorna i en brödrost tills de blir gyllenbruna och frasiga.
- Skär vitlöksklyftorna på hälften och tomaten i 4 klyftor.
- Gnid en vitlökshalva och en tomatklyfta mot varje bröd så att det tar smak. Ringla olivolja över brödskivorna och strö över grovt havssalt.
Kockens kommentar
Pa amb tomāquet (spa. "bröd med tomat") och pa amb oli (bröd med olja) är traditionellt spanskt tilltugsbröd. Serveras gärna som tapas. Passar bra att till soppa.