
Ångkokta japanska jätteräkor (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 116

GBR (GI) / port: 0
Recept: 465 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 0%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (18 min )
- Skala räkorna. Skär ett snitt på stjärtens ovansida och ta bort tarmen. Skala och finhacka schalottenlök.
- Fräs löken mjuk (får ej brännas) i lite olja på medelvärme i panna ca 5 minuter.
- Koka upp vatten till ångkokning. Ångkoka räkorna i 2-5 minuter beroende på storlek, de är klara när de fått en rosa/vit färg.
- Lägg räkor i en skål, häll på fisksåsen. Tillsätt löken och riv/strö ingefära och citrongräs över. Servera.
Kockens kommentar
Har man inte en ångkokare kan man koka i en eldfast form i ett vattenbad i en kastrull med lock. Ställ något under formen, så att den inte nuddar vattnet. Asiatiska ånkokare (steamers), gjorda i bambu, är billiga och utmärkta för ändamålet. De placeras ovanpå en kastrull.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)