Rödvinsmarinerad lammytterfilé med senapscrème
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så marineras kött >

 

 

Så lagas lammfilé >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödvinsmarinerad lammytterfilé med senapscrème

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 1045

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4179 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 15%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 500 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så marineras kött > Äts ej

Så lagas lammfilé > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
David, Sanna, Fredrik

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Marinera: Putsa köttet rent från hinnor. Skala och hacka vitlök. Blanda marinaden i bunke eller plastpåse och lägg ner köttet. Låt ligga svalt i minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Potatisen borstas ren och halveras. Lägg potatisen på ungsplåt eller i eldfast form. Droppa på matolja och krydda med salt och timjan. Sätt i ugn cirka 30 minuter.
  4. Bryn: Ta ut köttet och torka av ytan. Spar marinaden. Hetta upp lite olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek köttet cirka 5 minuter på var sida till fin yta.
  5. Efterstek: Tillsätt marinaden. Sätt ner till medellåg värme och efter­stek under lock i cirka 20 minuter till kärn­temperatur 60°C. Ta av från plattan, låt vila i 10 minuter.
  6. Tillbehör: Vispa crème fraichen hård. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar. Forma ovala bollar med två skedar.

Kockens kommentar

Detta recept har levererats från David, Sanna och Fredrik, avgångselever på Täby Restaurangskola.

Marinering av fint kött som lammfilé görs för smakens skull, men kan ta överhand över köttets finstämda smak. Marinering ger dessutom sämre stekyta. Läs mer > Så lagas lammfilé.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Läs mer > Om innertemperaturer.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem