
Grodlår naturell (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 141

GBR (GI) / port: 0
Recept: 566 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 16%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Smör normalsaltat 50.0 gram 64%
Timjan torkad 2.0 msk 3%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Salta, peppra och strö timjan på grodlåren. Skala och finhacka löken.
- Värm lite smör i stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk 5 minuter utan att bränna.
- Tillsätt mer smör och höj till medelhög värme. Lägg i grodlåren och stek cirka 15 minuter tills låren fått fin brynt yta. Vänd dem då och då. Servera med en servett.
Kockens kommentar
Hur det smakar? Mycket fint kött som smakar lite av kalv eller kyckling. Grodlår är en delikatess i asien och i andra länder t.ex. Frankrike. Grodorna är därför på sina håll utrotningshotade och vild "jakt" har då förbjudits. Det finns dock "odlade" grodor att tillgå.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)