Grodlår naturell (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Timjan torkad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grodlår naturell (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 141

GBR (GI) / port: 0

Recept: 566 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 16%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 67 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 50.0 gram 64%

Timjan torkad 2.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Salta, peppra och strö timjan på grodlåren. Skala och finhacka löken.
  2. Värm lite smör i stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk 5 minuter utan att bränna.
  3. Tillsätt mer smör och höj till medelhög värme. Lägg i grodlåren och stek cirka 15 minuter tills låren fått fin brynt yta. Vänd dem då och då. Servera med en servett.

Kockens kommentar

Hur det smakar? Mycket fint kött som smakar lite av kalv eller kyckling. Grodlår är en delikatess i asien och i andra länder t.ex. Frankrike. Grodorna är därför på sina håll utrotningshotade och vild "jakt" har då förbjudits. Det finns dock "odlade" grodor att tillgå.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem