Blåbärstomater med myntasås (efterrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vispgrädde

2.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Vaniljsocker

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blåbärstomater med myntasås (efterrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 309

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1236 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 8%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 305 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 2.0 dl 58%

Smör normalsaltat 2.0 msk 16%

Vaniljsocker 2.0 msk 6%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (17 min )

  1. Koka upp vatten, skålla tomaterna 10 sekunder. Tag ur dem och spola dem i kallt vatten.
  2. Skala av skinnet. Skär av ett lock och gröp ur kärnhuset med en tesked. Skär av lite av botten, så att de kan stå upp.
  3. Fyll tomaterna med blåbär. Om blåbären är sura kan lite florsocker strös över dem.
  4. Sås: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Låt sjuda på medellåg värme i någon minut. Mixa såsen i matberedare eller med mixerstav tills den är helt slät.

Kockens kommentar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem