
Blåbärstomater med myntasås (efterrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 309

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1236 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 8%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vispgrädde 2.0 dl 58%
Smör normalsaltat 2.0 msk 16%
Vaniljsocker 2.0 msk 6%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (17 min )
- Koka upp vatten, skålla tomaterna 10 sekunder. Tag ur dem och spola dem i kallt vatten.
- Skala av skinnet. Skär av ett lock och gröp ur kärnhuset med en tesked. Skär av lite av botten, så att de kan stå upp.
- Fyll tomaterna med blåbär. Om blåbären är sura kan lite florsocker strös över dem.
- Sås: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Låt sjuda på medellåg värme i någon minut. Mixa såsen i matberedare eller med mixerstav tills den är helt slät.
Kockens kommentar
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)