Hummerförrätt med tre sorters kaviar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal halvportioner: 4

Kockskolan:

 

Så kokas hummer >

 

 

Om skaldjursbuljong >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hummerförrätt med tre sorters kaviar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 350

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1399 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 264 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så kokas hummer > Äts ej

Om skaldjursbuljong > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Ta ut köttet. Klipp bort skalet på klorna och skrapa ut resten av det ätliga och finhacka ev. större bitar. Blanda med crème fraiche och fond.
  2. Fördela hummerkött och lägg upp kaviaren vackert på tallrikar. Dekorera gärna med dill och hummerhuvudet.
    Servera.

Kockens kommentar

Köttandelen i en kokt hummer utgör cirka 1/4-del av totalvikten. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.

 Hummer

Vikt

Ätbart

Köttvikt

 Liten

400 g

135 g

95 g

 Medel

600 g

200 g

145 g

 Stor 

800 g

270 g

190 g

 Större

1000 g

330 g

240 g


Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong. 


Alternativ

Hemkokt hummer

Koka hummerbuljong

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem