
Hummerförrätt med tre sorters kaviar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 350

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1399 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så kokas hummer > Äts ej
Om skaldjursbuljong > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Ta ut köttet. Klipp bort skalet på klorna och skrapa ut resten av det ätliga och finhacka ev. större bitar. Blanda med crème fraiche och fond.
- Fördela hummerkött och lägg upp kaviaren vackert på tallrikar. Dekorera gärna med dill och hummerhuvudet.
Servera.
Kockens kommentar
Köttandelen i en kokt hummer utgör cirka 1/4-del av totalvikten. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.
Hummer | Vikt | Ätbart | Köttvikt |
Liten | 400 g | 135 g | 95 g |
Medel | 600 g | 200 g | 145 g |
Stor | 800 g | 270 g | 190 g |
Större | 1000 g | 330 g | 240 g |
Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)