Halstrade jätteräkor (förrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 252
            Kcal / portion: 390
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1559 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 21%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Grillpanna > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min + 24 tim )
- Såsen: Bör lagas dagen före, för rätt smak. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olja på medelvärme i en stekpanna cirka 5 minuter.
 - Lägg vitlök, timjan, rosmarin, anissprit, limejuice i matberedare och mixa till jämn sås. Tillsätt olivolja och kör 2 minuter till. Salta och peppra. Värm såsen före servering.
 - Skala räkorna. Vänd dem i olja och timjan.
 - Halstra: Hetta upp en grillpanna eller en stekpanna på högsta värme. Grilla räkorna i torr panna 1-2 minuter på vardera sidan, till de blir rödvita. 
 - Garnera med lite sallad. Servera.
 
Kockens kommentar
Undvik odlade tigerräkor från Sydostasien. Dessa odlas i dammar i mangroveträsken. Dammarna blir fort förorenade och hotar att förstöra miljön. Räkor är också förorenade med kemikalier etc. Köp i stället vildfångade.
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)