Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Vitt matbröd?

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 0

Recept: 966 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 142 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Vitt matbröd? %

 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka löken. Fräs den i lite matfett i en kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter.
  2. Tillsätt vin och grädde. Koka till halva mängden. Tillsätt en stor klick smör och basilikan. Mixa med mixerstav eller i matberedare. Smaka av med salt & vitpeppar.
  3. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme tillsätt vitlök skuren i halvor. Tillsätt musslorna och stek ca 1 min, endast på ena sidan (alternativt ½ minut på vardera sidan).
  4. Häll upp såsen i tallrikar, lägg i musslorna och tillsätt lite steksmör. Servera. 

Kockens kommentar

Dubbla mängden musslor om man önskar denna rätt som en lätt måltid.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem