Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 170
            Kcal / portion: 241
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 966 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Finhacka löken. Fräs den i lite matfett i en kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter.
 - Tillsätt vin och grädde. Koka till halva mängden. Tillsätt en stor klick smör och basilikan. Mixa med mixerstav eller i matberedare. Smaka av med salt & vitpeppar.
 - Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme tillsätt vitlök skuren i halvor. Tillsätt musslorna och stek ca 1 min, endast på ena sidan (alternativt ½ minut på vardera sidan). 
 - Häll upp såsen i tallrikar, lägg i musslorna och tillsätt lite steksmör. Servera. 
 
Kockens kommentar
Dubbla mängden musslor om man önskar denna rätt som en lätt måltid.
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)