
Ångkokta pilgrimsmusslor (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1486 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Mousserat vin 2.0 dl 9%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Olivolja 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och genomskinlig i lite olja på medelvärme i en stekpanna cirka 5 minuter.
- Häll på vispgrädde och reducera tills 10% av vätskan återstår. Häll i mousserande vin och rör ner fransk senap enligt egen smak.
- Koka upp vatten i en ångkokare. Finriv ingefära. Lägg musslorna i ungssäker form. Häll över ingefära och soja.
- Ångkoka: Placera i ångkokaren 1-2 minuter. Musslorna är klara när de har vitnat.
- Lägg upp musslorna på tallrikar, häll sås runt om och garnera med rom och gräslök. Servera.
Kockens kommentar
Har man inte en ångkokare kan man koka i en eldfast form i ett vattenbad i en kastrull med lock. Ställ något under formen, så att den inte nuddar vattnet. Asiatiska ångkokare (steamers), gjorda i bambu, är billiga och utmärkta för ändamålet. De placeras ovanpå en kastrull.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)