
Pilgrimsrosett (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1133 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 16%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sås: Häll grädde, fond och honung i en kastrull. Låt småkoka tills halva vätskan återstår. Salta och peppra.
- Skiva purjolöken och svampen. Fräs den mjuk i lite olja eller smör i en panna på medelvärme cirka 5 minuter.
- Skiva musslorna på mitten.
- Stek: Värm smör i panna med lock, medelvärme. Stek musslorna hastigt 1-2 minuter under lock. De är klara när de blivit vita. Eller servera musslorna råa.
- Lägg svamp i en rosett på tallrik, därefter purjolök och musslorna. Garnera med gräslök och sås.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)