Pilgrimsrosett (förrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 195
            Kcal / portion: 283
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1133 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 16%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sås: Häll grädde, fond och honung i en kastrull. Låt småkoka tills halva vätskan återstår. Salta och peppra.
 - Skiva purjolöken och svampen. Fräs den mjuk i lite olja eller smör i en panna på medelvärme cirka 5 minuter.
 - Skiva musslorna på mitten.
 - Stek: Värm smör i panna med lock, medelvärme. Stek musslorna hastigt 1-2 minuter under lock. De är klara när de blivit vita. Eller servera musslorna råa.
 - Lägg svamp i en rosett på tallrik, därefter purjolök och musslorna. Garnera med gräslök och sås.
 
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)