
Chokladdoppade jordgubbar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 360

Kcal / portion: 219

GBR (GI) / port: 2
Recept: 876 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 21%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så tempereras choklad > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Om chokladdekoration > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
Mängden choklad i receptet anger hur mycket som konsumeras. Mer choklad behövs för att kunna doppa. Överbliven choklad kan återanvändas, se nedan.
- Arbeta med en chokladsort i taget. Hacka i småbitar och lägg i skål till vattenbad (läs mer > Koka i vattenbad).
- Vattenbad: Koka upp vatten i kastrull. Ta av från värmen. Sätt skålen med choklad på kastrullen. Rör om med slickepott (gummiskrapa) tills all choklad smält.
- Doppa jordgubbar i den smälta chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper.
- Fortsätt med nästa chokladsort.
Kockens kommentar
Överbliven choklad kan användas till att göra vackra chokladkreationer. Läs mer > Om chokladdekoration.Temperering: För att chokladen skall bli hård och blank kan man temperera chokladen och sedan doppa jordgubbarna i smeten. Läs mer > Så tempereras choklad.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)