Hummersoppa (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal tallrikar: 4

Kockskolan:

 

Ger 1 tallrik/portion

 

Om skaldjursbuljong >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hummersoppa (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 358

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1431 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 361 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Ger 1 tallrik/portion 

Om skaldjursbuljong > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (14 min )

  1. Dag1: Skala hummern och ta ut köttdelarna. Ställ in köttet i kylskåpet. Ta bort magsäck och gälar (se > Så kokas hummer).
  2. Tillaga hummerfond av skal och rester enligt separat recept > Koka hummerbuljong (länk nedan). I brist på sådan används koncentrerad, flytande hummerfond utspätt med vatten eller mjölk.
  3. Dag 2: Värm sopptallrikarna i ugn på svag värme.
  4. Häll fond, grädde och konjak i en kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen. Önskas tjockare soppa tillsätt lite redningsmjöl och låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt, peppar och koncentrerad hummerfond.
  5. Fördela hummerköttet i tallrikarna. Häll upp soppan. Garnera med dillkvist.

Kockens kommentar

Soppan karaktär beror på den hummerfond man använder. Bäst är hemlagad sådan (se recept enligt länk nedan), som skall vara smakrik. Är den för tunn kokas den ner ytterligare eller förstärks med inköpt koncentrerad fond. Innehåller fonden redan konjak så behöves ingen ytterligare mängd. Madeira är också en god smaksättare med eller utan konjak.

Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.

 Hummer

Vikt

Ätbart

Köttvikt

 Liten

400 g

135 g

95 g

 Medel

600 g

200 g

145 g

 Stor 

800 g

270 g

190 g

 Större

1000 g

330 g

240 g


Passar till

Koka hummerbuljong

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem