
Fisk- och räksoppa (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2165 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 21%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 10 min )
- Skär fisken i tunna skivor, mindre bitar. Rensa räkorna.
- Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull. Se till att det inte kokar över.
Smaka av med salt. - Lägg den råa fisken i mitten av tallrikarna. Häll den heta gräddsåsen över fisken. Tillsätt räkorna och garnera med kryddgrönt. Servera.
Kockens kommentar
Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa. Har man tillgång till hemlagad skaldjursbuljong kan man med fördel byta ut mjölken mot denna. Tillsätt i så fall lite mer grädde. Se recept > Koka räkbuljong.
Piggvar som art anses "missgynnad" dvs viss utrotningsrisk. Läs mer > Hotad fiskart.
Passar till
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)