
Kryddstark krabbsoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 468

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1870 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om chilipasta > Äts ej
Ger 2 tallrikar/portion
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Rensa krabban.
- Häll mjölk, grädde, fond, ketchup och konjak i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen. Smaka av med lite salt och sambal oelek.
- Häll upp i tallrikar, fördela krabban och garnera med kryddgrönt, t.ex. gräslök. Mal svartpeppar över soppan.
Kockens kommentar
Förberedelsetiden avser rensning av krabba och kan förkortas om burkkrabba används, eller som i vårt fall där vi använt kamtjatkakrabbas köttiga ben. Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Läs mer > Om chilipasta.