
Bisque de homard, krämig hummersoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2623 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om bisque > Äts ej
Så kokas hummer > Äts ej
Om skaldjursbuljong > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (14 min )
- Rensa hummern.
- Häll mjölk, grädde, fond och konjak i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen. Smaka av med lite salt.
- Häll upp i tallrikar, fördela hummern och garnera med kryddgrönt, helst dill.
Kockens kommentar
Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong. Har man tillgång till hummerfond byter man ut detta mot mjölk och den koncentrerade fonden. Tillsätt eventuellt lite mer grädde. Denna soppa fungerar utmärkt som förrättssoppa. Halvera då mängderna, förutom hummern, vilket gör soppan lite mer lyxig.
Bisque (eng. bisk, clowder) = redd soppa med grädde. Skaldjurskött brukar placeras i mitten av soppan som dekoration. Begreppet används ibland även om dito fågel-, grönsaks- eller svampsoppa. Ursprunget är en kryddstark soppa av kött/viltkött som garnerades med kräftkött. På 1600-talet blev det en skaldjurssoppa med namn från den spanska provinsen Vizcaina som även givit namn åt Biscayabukten. Källa: Larousse: Gastronomique.