
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 75

GBR (GI) / port: 0
Recept: 301 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 0%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Schalottenlök 1.0 styck 6%
Sojasås japansk 4.0 msk 14%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (6 min )
Detta är en förenklad sashimi (=råa fiskfiléer), som går väldigt fort att laga.
- Skär fiskfiléerna i tunna skivor.
Finhacka löken. - Lägg upp fisken på tallrik, garnera med lök och häll soja över.
- Servera en klick wasabipasta till maten.
Kockens kommentar
Sashimi, som på japanska betyder råa fiskfiléer, är den vanligaste entrérätten i Japan. Sushi är ett särskilt sätt att servera sashimi på, det vill säga fisken läggs på ett smaksatt ris. Utmärkande för all japansk mat är att man vill bevara råvarornas naturliga smak.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)