Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Schalottenlök

1.0 

styck

Sojasås japansk

4.0 

msk

Wasabipasta }

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 75

GBR (GI) / port: 0

Recept: 301 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 0%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 102 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Schalottenlök 1.0 styck 6%

Sojasås japansk 4.0 msk 14%

Wasabipasta } 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (6 min )

Detta är en förenklad sashimi (=råa fiskfiléer), som går väldigt fort att laga.

  1. Skär fiskfiléerna i tunna skivor.
    Finhacka löken.
  2. Lägg upp fisken på tallrik, garnera med lök och häll soja över.
  3. Servera en klick wasabipasta till maten.

Kockens kommentar

Sashimi, som på japanska betyder råa fiskfiléer, är den vanligaste entrérätten i Japan. Sushi är ett särskilt sätt att servera sashimi på, det vill säga fisken läggs på ett smaksatt ris. Utmärkande för all japansk mat är att man vill bevara råvarornas naturliga smak.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem