
Gulröd paprikasoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 861

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3445 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Ansa och skär paprika och purjolök i bitar. Stek det med lite matfett i en gryta/kastrull på medellåg värme i cirka 25 minuter, tills det mjuknat.
- Häll på grädde, fond och saffran. Låt koka upp. Ta av från plattan. Vispa ner filmjölk. Blanda väl.
- Smaka av med några stänk tabasco och salt.
- Garnera med något kryddgrönt, t.ex. gräslök.