Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 472

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1886 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 19%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (9 min )
- Lägg bacon i stekpanna och stek dem knapriga på medelhög värme. Låt den rinna av på hushållspapper.
- Finhacka gräslök. Bred matfett på brödet. Lägg på bacon och ost. Garnera med gräslök och tomat.
Kockens kommentar
Bacon kan med fördel tillredas i micro. Lägg hushållspapper på en tallrik, därpå baconskivor och täck med hushållspapper. Ca 1 minut per baconskiva.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.