Kängurufilé med senapssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Grönsallad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kängurufilé med senapssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 582

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2327 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 392 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 23%

Smör normalsaltat 50.0 gram 16%

Grönsallad 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka i lättsaltat vatten.
  2. Putsa köttet fritt från hinnor. Krydda med spiskummin, kardemumma och salt.
  3. Förbered sallad.
  4. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek köttet 5 minuter på var sida. Tag av och låt vila ca 10 minuter.
  5. Sås: Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka, blir besk.
  6. Mosa potatis med lite smör. Smaka av med salt och peppar. Forma gärna cylindrar av moset.

Kockens kommentar

Hur det smakar? Liknar oxfilé med mild viltsmak. Bör passa de flestas smak. Känguru (djupfryst) kan man hitta i specialistbutiker om man har tur.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem