
Kängurufilé med senapssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 582

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2327 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 0.8 kilo 23%
Smör normalsaltat 50.0 gram 16%
Grönsallad 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och koka i lättsaltat vatten.
- Putsa köttet fritt från hinnor. Krydda med spiskummin, kardemumma och salt.
- Förbered sallad.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek köttet 5 minuter på var sida. Tag av och låt vila ca 10 minuter.
- Sås: Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka, blir besk.
- Mosa potatis med lite smör. Smaka av med salt och peppar. Forma gärna cylindrar av moset.
Kockens kommentar
Hur det smakar? Liknar oxfilé med mild viltsmak. Bör passa de flestas smak. Känguru (djupfryst) kan man hitta i specialistbutiker om man har tur.