Kycklinglever på smörgås med äggröra
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklinglever på smörgås med äggröra

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1064 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 8%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 146 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (16 min )

  1. Putsa levern fri från fett och hinnor. Stek levern lätt i matolja på medelvärme cirka 3-5 minuter på vardera sidan. Lättsalta. Skär i skivor.
  2. Äggröra: Vispa/blanda ägg lätt, tillsätt mjölk och kryddor. Det är viktigt att inte vispa för mycket.
  3. Smält lite fett i panna på medellåg värme. Häll smeten i pannan och rör sakta med en trägaffel i pannan, så att lös smet blandas med stannat ägg. Rör ner en klick fett. Rör tills äggsmeten stannat sig (stelnat).
  4. Lägg äggröran på bröd utan matfett,
    salta och peppra. Lägg på levern och garnera med grönt. Servera.

Kockens kommentar

Det går lika bra att använda annan lever inklusive restmat. På bilden har vi använt kaninlever.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem