
Hel majskyckling persillade
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3717 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 12%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om termometrar > Äts ej
Ugnstermometer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 190ºC.
- Aromsmör: Finns tillgång till persillade-krydda, används denna till aromsmör. Eller: Finhacka persilja, vitlök och lök. Blanda med smör och tillsätt lite salt.
- Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst med fingar och handen. Tryck in kryddsmör mellan skinn och kött. Krydda ovanpå med hackad rosmarin.
- Sätt in i ugn i ca 1 tim (stektemp. 70°C). För knaprigare yta: Använd grillen mot slutet. Ta ut ur ugnen och låt vila 10 minuter.
- Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackning.
- Skölj och riv sallaten i bitar. Tillsätt lite olivolja. Krydda lätt.
Kockens kommentar
Majskyckling är uppfödd på majs och anses extra god. Naturligtvis kan man använda vanlig kyckling till detta recept.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel