
Laxbruschetta med äggröra
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1910 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 7%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (17 min )
- Finhacka gräslök. Riv pepparrot.
- Äggröra: Smält fett i panna på medellåg värme. Blanda ägg med vatten i kopp och tillsätt hälften av gräslöken. Häll smeten i pannan. Rör om hela tiden tills äggen har "stannat". Salta och peppra.
- Skär brödet på mitten, lägg på laxskivorna och äggstanningen. Garnera med gräslök och pepparrot, samt nymald svartpeppar.
Kockens kommentar
Bruschetta (italienska bruscare =rosta), är en italiensk maträtt bestående av vitlöksbröd, olivolja m.m. Serveras kall som antipasto eller varm med brödet rostat. Rätten härstammar från Toscana och var ursprungligen ett sätt att avsmaka säsongens olivolja.