Tomat- och äppelsoppa med koriandersalsa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tomat- och äppelsoppa med koriandersalsa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1818 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 759 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om chilisåser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och finhacka lök. Skala och kärna ur äpplen och skär i små tärningar. Hacka koriander. Fintärna tomater.
  2. Koka upp i en stor kastrull tomatjuice, grönsaksfond, 1/3 av tomaterna, 2/3 av äpplena och hälften av löken på medellåg värme. Låt sjuda i 30 minuter.
  3. Salsa: Blanda resten av tomater, äpple och lök med koriander och limejuice. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Sila soppan. Häll tillbaka i kastrullen och värm upp. Tillsätt grädde, smaka av med vitpeppar, salt och tabasco.
  5. Häll upp soppan i tallrikar och tillsätt salsa. Servera gärna ett gott bröd till soppan.

Kockens kommentar

Soppan kan serveras varm eller kall.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem