
Tomat- och äppelsoppa med koriandersalsa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1818 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och finhacka lök. Skala och kärna ur äpplen och skär i små tärningar. Hacka koriander. Fintärna tomater.
- Koka upp i en stor kastrull tomatjuice, grönsaksfond, 1/3 av tomaterna, 2/3 av äpplena och hälften av löken på medellåg värme. Låt sjuda i 30 minuter.
- Salsa: Blanda resten av tomater, äpple och lök med koriander och limejuice. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Sila soppan. Häll tillbaka i kastrullen och värm upp. Tillsätt grädde, smaka av med vitpeppar, salt och tabasco.
- Häll upp soppan i tallrikar och tillsätt salsa. Servera gärna ett gott bröd till soppan.
Kockens kommentar
Soppan kan serveras varm eller kall.