Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 489

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 0
Recept: 756 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 52%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Matfettet bör vara rumsvarmt. Riv pepparroten fint.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
- Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
Kockens kommentar
Gör gärna extra mycket och ha till hands i frysen. Passar till stekt och grillad mat.