Stuvade rotfrukter
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 89
            Kcal / portion: 233
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 931 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så stuvar man > Äts ej
Så kokas rotfrukter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Ansa grönsaker och rotfrukter. Skär purjon i tunna skivor och övrigt i små tärningar. Lägg ärter och paprika åt sidan.
 - Häll vattnet i en stor kastrull, tillsätt fond, rotfrukterna och purjon. Koka dem tills de mjuknat i cirka 10 minuter. Ta ur rotfrukterna och låt dem rinna av väl. Sila vätskan i en bunke.
 - Smält lite smör i stekkastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt grädde och rotfruktsspadet. Låt sjuda på låg värme i 5 minuter. Tillsätt mer vatten eller matlagningsmjöl för önskad konsistens.
 - Blanda rotfrukter med grönsakerna och häll på såsen i lagom mängd.
 - Värm på och smaka av med salt och peppar.
 
Kockens kommentar
Passar bäst till kött, men kan även fungera till fisk.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)