
Örtbakad lammytterfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 522

GBR (GI) / port: 24
Recept: 2090 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas lammfilé > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Förbered: Skala och mosa vitlök. Gnid in köttet med vitlök, olja, rosmarin, timjan, chilipulver och salt.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Kött: Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme och bryn köttet hastigt runtom till fin stekyta. Sätt in köttet i ugn i cirka 20 minuter, till kärntemperatur 60°C. Låt vila 10 minuter.
- Koka haricot verts i cirka 5 minuter.
- Skär upp köttet och servera.
Kockens kommentar
Med "lammfilé" avses som regel ytterfilén. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Läs mer > Om innertemperaturer.