Örtbakad lammytterfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas lammfilé >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Örtbakad lammytterfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 522

GBR (GI) / port: 24

Recept: 2090 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 418 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas lammfilé > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Förbered: Skala och mosa vitlök. Gnid in köttet med vitlök, olja, rosmarin, timjan, chilipulver och salt.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Kött: Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme och bryn köttet hastigt runtom till fin stekyta. Sätt in köttet i ugn i cirka 20 minuter, till kärntemperatur 60°C. Låt vila 10 minuter.
  5. Koka haricot verts i cirka 5 minuter.
  6. Skär upp köttet och servera.

Kockens kommentar

Med "lammfilé" avses som regel ytterfilén. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Läs mer > Om innertemperaturer.

Passar till

Skysås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem