Bakad sötpotatis, gratinerad sötpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om gratinering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bakad sötpotatis, gratinerad sötpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 134

GBR (GI) / port: 17

Recept: 537 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 150 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om gratinering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

Hela sötpotatis i ugn:

  1. Sätt ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och picka hål med gaffel. Halvera ev. för att korta tillagningstiden. Pensla i så fall ytan med lite matolja. Lägg på galler över ugnsplåt. Sätt in.
  2. Ungstid 40-70 minuter.  175 gram/st cirka 50 minuter. Känn med sticka om de är mjuka.
  3. Ta ut, snitta och tryck till mittöver så att den öppnar sig. Salta lätt.


Skivad sötpotatis i ugn:

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Alternativt grill. Skala (ej nödvändigt) och skiva potatisen. Smörj en ungsform och lägg ner skivorna. Smörj ytorna med lite matolja. Salta lätt.
  3. Ungstid cirka 15 minuter, vänd efter halva tiden.


Sötpotatis i mikro:

  1. Picka potatisen, lägg på hushållspapper. Baka på full effekt (800W) i 6 min för 400 gram. Låt vila i 5 min.

Kockens kommentar

Sötpotatis är en rotfrukt (inte en potatis) med stärkelserika stora rotknölar och söt smak.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem