
Risibisi, ris med ärter (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 301

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1205 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök. Finhacka persiljan. Riv parmesan.
- Fräs (lättstek) löken mjuk och glansig i matfett utan att bränna på medelvärme 3-4 minuter i en kastrull.
Tillsätt ris och stek i cirka 3 minuter tills glansigt utan att bränna. - Tillsätt vatten med fond i kastrullen. Lägg på lock. Låt småkoka cirka 10 minuter.
- Tillsätt ärter och koka 5 minuter till. Riset skall då vara mjukt. Se till att riset inte kokar torrt.
- Blanda med riven ost. Salta, peppra. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Risibisi är italiensk lek med ord. "Risi e bisi" = ris och ärter. För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio. Läs mer > Om ris.