Risibisi, ris med ärter (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner ā 2,5 dl: 4

Kockskolan:

 

Om ris >

 

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Risibisi, ris med ärter (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 301

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1205 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 255 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om ris > Äts ej

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finhacka lök. Finhacka persiljan. Riv parmesan. 
  2. Fräs (lättstek) löken mjuk och glansig i matfett utan att bränna på medelvärme 3-4 minuter i en kastrull.
    Tillsätt ris och stek i cirka 3 minuter tills glansigt utan att bränna.
  3. Tillsätt vatten med fond i kastrullen. Lägg på lock. Låt småkoka cirka 10 minuter.
  4. Tillsätt ärter och koka 5 minuter till. Riset skall då vara mjukt. Se till att riset inte kokar torrt.
  5. Blanda med riven ost. Salta, peppra. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Risibisi är italiensk lek med ord. "Risi e bisi" = ris och ärter. För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio. Läs mer > Om ris.

Alternativ

Pilaffris grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem