
Paprikarisotto (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1074 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Fräs riset i en kastrull i matfett på medelvärme några minuter, tills det blir glansigt.
- Häll på vatten+fond eller buljong och sänk till medellåg värme. Låt sjuda enligt anvisning på paketet tills allt vätska kokat in (15-20 minuter).
- Tvätta, rensa och finhacka paprika. Fräs den hastigt (2 minuter) i lite matfett på medellåg värme. Blanda med riset.
Kockens kommentar
Passar till de allehanda maträtter. För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio eller avoriris. Läs mer > Om ris.