Paprikarisotto (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner ā 2,5 dl: 4

Kockskolan:

 

Om ris >

 

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Paprikarisotto (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1074 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 234 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om ris > Äts ej

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Fräs riset i en kastrull i matfett på medel­värme några minuter, tills det blir glansigt. 
  2. Häll på vatten+fond eller buljong och sänk till medellåg värme. Låt sjuda enligt anvisning på paketet tills allt vätska kokat in (15-20 minuter).
  3. Tvätta, rensa och finhacka paprika. Fräs den hastigt (2 minuter) i lite matfett på medellåg värme. Blanda med riset.

Kockens kommentar

Passar till de allehanda maträtter. För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio eller avoriris. Läs mer > Om ris.

Alternativ

Risottoris grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem