Gunillas enkla konjakskulor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kulor: 12

Kockskolan:

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

Om chokladtryffel >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gunillas enkla konjakskulor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 453

Kcal / portion: 141

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1694 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 31%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 31 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Om chokladtryffel > Äts ej

...

Skapat av
Gunilla

Tillagning (15 min + 20 min )

  1. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar, lägg i bunke. och smält den i grädden.
  2. Koka upp grädde. Häll den över chokladen. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt. Rör ner vanilj och konjak.
  3. Låt smeten stelna i cirka 20 minuter eller mer.
  4. Forma smeten till kulor med tesked. Rulla kulorna i kakao.
  5. Förvara dem i kylen.

Kockens kommentar

Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept (läs mer > Om ganache). Formade till kulor brukar de benämnas "tryffel" (läs mer > Om tryffel).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem